Рентгенови апарати

Рентгенов апарат с графичен и скопичен пост
Извършват се всички видове конвенционални рентгенови изследвания – на бял дроб и сърце; корем и пикочоотделителна система; рентгенографии на части от скелета при травматични и/или други патологии; възпалителни и дегенеративни процеси; контрастни рентгенови изследвания на гастроинтестинален тракт; контрастни рентгенови изследвания на пикочоотделителната система и др.

Преносим рентгенов апарат
Използва се при трудно подвижни пациенти, по време или след операция, пациенти в тежко общо състояние. Апаратът дава възможност за качествена експонация до леглото на пациента, в операционна зала или в ОАИЛ.

Сегментна дентална рентгенография
Тези зъбни снимки показват целия зъб – от коронката до края на корена и основата на зъба. Те се използват за навременно откриване на проблеми под венечната линия или в челюстта като патологични изменения в зъбите, абсцеси, кисти и костни промени, свързани с някои болести. Посредством тези зъбни снимки се прави план на лечение на големи или широки кухини, кореново лечение, поставяне на импланти и хирургически интервенции.

Дентална панорамна рентгенография (ортопантомография, ОПГ, OPG)
Показва общ изглед на челюстите, зъбите, синусите, назалната област и темпоромандибуларните стави. Откриват се ретинирали или допълнителни зъби, болестни състояния на зъбите, костни аномалии, кисти, инфекции, полипи в синусите, отношението на зъбите спрямо синусите, възпалителни процеси на темпоромандибуларните стави и фрактури.