Операции за подмладяване на лице

Операции за подмладяване на лице – отстраняване на бръчки на чело, лице, шия, горни и долни клепачи, повдигане на вежди, корекция на двойна брадичка, фейслифтинг

Всяка една процедура в сферата на пластичната хирургия изисква внимателно и прецизно планиране. То е една от първите и основни предпоставки, за да бъдат постигнати най-добрите резултати, и да се избегнат възможните краткосрочни и дългосрочни негативни ефекти.
В „Медикус Алфа“ подхождаме с отговорност и внимание към планирането на всяка интервенция, и това е първата стъпка към вашата процедура след консултацията с пластичен хирург.
Фейслифтингът е процедура, която може да отнеме до шест часа в ръцете на опитен хирург. Самата операция представлява разрязване на кожата по линията на скалпа, зад ушите и/или под брадичката, в зависимост от това дали искате частичен или пълен лифтинг. Кожата се отделя внимателно от тъканите под нея, след това се отстранява излишната мазнина, за се спомогне стягането на лицевите мускули и тъкани.
След процедурата е необходима най-малко една нощ болничен престой, за да бъдат контролирани всички жизнени показатели и да се следи състоянието ви – както след всяка оперативна интервенция.
Обикновено възстановяването на работоспособността се случва в рамките на две седмици. Когато има околоочен лифтинг, възстановяването става по-бавно и отнема три до четири седмици. Обикновено кръвонасяданията избледняват за около две седмици, но за да се изчисти напълно подпухването и следите от оперативната намеса, може да са нужни до три месеца.