Коригиране на бюст

Корекция на бюста

Увеличаване
През последното десетилетие увеличаването на бюста се превърна в една от най-честите естетични операции в България. В „Медикус Алфа“ ще получите индивидуално внимание и прецизно планиране, съобразено както с изискванията, така и с анатомичните ви особености. Екипът ни се гордее с отличните си резултати, тъй като на всяка пациентка се предлага решение, съответстващо най-добре на индивидуалните й особености.
Увеличаването на бюста се прилага при жени, които имат малки гърди по рождение и са останали такива след пубертета, при жени чийто гърди са намалели по обем след раждане и кърмене и при жени чийто гърди са провиснали с годините. Намесата на пластичния хирург понякога е необходима и по медицински причини, които са довели до сериозни естетически проблеми – хипопластична млечна жлеза, туберозен бюст и др.
За някои жени това създава проблем със самочувствието и нарушава нормалното общуване с другия пол, води до лична неудовлетвореност и дискомфорт. Протезирането значително подобрява визията на бюста, повдига гърдите, оформя контура и увеличава обема им. Когато хирургичната интервенция е извършена професионално, имплантите не пречат на последваща бременност и кърмене.
Всички импланти представляват силиконова торбичка с пълнеж, който е с различен химичен и физичен състав. Съществуват три вида: силиконов гел, водно-солеви разтвор и хидрогел. Силикон се среща често в бита ни. Силиконовите импланти за увеличаване на бюста се използват повече от четирдесет години и по световни статистически изследвания, заболяванията на гърдата при протезирани и непротезирани пациентки е една и съща, включително от рак на гърдата. В „Медикус Алфа“ се ползват импланти на един от водещите световни производители, и гаранция за качеството им са хилядите удовлетворени жени.

Разрезът, през който се поставя имплантът, може да бъде направен под мишницата, около ареолата или под гърдата. Протезата може да се постави под самата жлеза или и под големия гръден мускул. Това има значение за контура и височината на гърдата. Стандартният разрез е около 4-5 см. Операцията се извършва с обща анестезия, което налага едно денонощие болничен престой. Върху бюста се поставя ластична превръзка. Възстановяването продължава около седмица, конците се свалят на единайстия ден. Пълно физическо натоварване е възможно след шест седмици, като в този период се препоръчва пациентката да носи еластичен корсет, лента или спортно бюстие, да избягва да спи по корем и да повдига ръцете си над главата.
Степента на риска зависи от компетентното планиране. Когато размерът на протезата е твърде голям и не съответства на физиологията, това увеличава риска от оток и последваща промяна на чувствителността на зърното и ареолата.

Повдигане и намаляване на бюста
Увеличаването на обема на бюста невинаги е необходимо, за да се подобри визията му. При оптимален за физиологията на дадена жена обем, понякога корекция на контура е достатъчна, за да се подобри естетическия вид на бюста. Гърдите се променят под влиянието на бременност, кърмене, резки вариации в теглото и намалената еластичност, възраст. Когато не се налага поставяне на имплант, оперативната корекция на бюста включва лифтиране на тъканите, препозициониране на ареолата и корекция на контура на гърдите. При този вид операции разрезът е или около самата ареола, или под формата на буквата Т, в областта на банела и към зърното. Към първото решение се прибягва, когато бюста е сравнително малък и не много отпуснат, а второто се прпоръчва за по-големи гърди, при които обикновено и отпускането е по-осезаемо.